Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap

Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap
05 Nisan 2024

Türk Mutfağından enfes pesto soslu fırında patlıcan kebabı.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap için

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 750 g köftelik orta yağlı kıyma
  • 5-6 adet kiraz domates 
  • 5 adet yeşil biber 
  • 10 adet arpacık soğan 
  • 4 diş sarımsak 
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber 

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı hazır pesto sos 
  • Tuz, karabiber 
  • 1 çay bardağı sıcak su
Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Köfte için kıymayı derin bir kaba alın. İçine tuzu ve baharatını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. 
  2. Patlıcanları yıkadıktan sonra iyice kurulayın 1.5-2 parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Patlıcanları tuzlu soğuk suda 30 dakika kadar bekletin. 
  3. Daha sonra bol su ile yıkayın. 
  4. Köfte harcını buzdolabından çıkartın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda yassılaştırın. Orta boy (Çapı 24 cm x 30 cm kadar) fırın tepsisine iki patlıcan dilimi arasına köfte yerleştirerek sıralayın. 
  5. Yani bir dilim patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde, iki sıra halinde dizin. Ortasında küçük bir tatlı tabağı kadar boşluk bırakın. Arpacık soğanları, yeşil biberleri, sarımsakları ve kiraz domatesleri bu boşluğa yerleştirin. 
  6. Sosu için verilen tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tepsideki malzemelerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini kapakla veya yağlı kağıtla kapatın. 
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 30 dakika pişirin. Daha sonra üzerini açıp 10 dakika daha pişirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo