Sebzeli
yemek tarifleri arasında iyi bir seçim.
Dört domatesi ayırıp kalanların tepelerini kapak şeklinde kesin ve içlerini oyarak çıkarın. Domateslerin içine 1 tutam tuz serpip süzülmesi için bir ızgara teli üzerine ters çevirip bekletin. Ayırdığınız domatesleri soyup küp küp doğrayın. Tuz, biber ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içini ıslatıp elinizde sıkarak ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğan, ekmek içi, maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiberi kıymaya ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri una bulayıp kızartın. Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Hazırladığınız domates sosunu fırın tepsisine yayın. Üzerine domatesleri dizip köfteleri içlerine paylaştırın ve kapaklarını üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.