Semizotu Turşusu

Semizotu Turşusu
22 Eylül 2024

Turşu severlerin çok seveceği lezzet

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Semizotu Turşusu için

Malzemeler

  • 1 kg semizotu
  • 1 baş sarımsak
  • 1 avuç süs biberi
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar su
Semizotu Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Semizotunu yıkayın ve suyunu iyice süzün. Sarımsağı soyup tabana ve aralara gelecek şekilde semizotu ve biberlerle birlikte rastgele kavanoza doldurun.
  2. Suyu, toz şekeri, tuzu ve sirkeyi karıştırıp kavanozlara paylaştırın. Kavanozun ağzını kapatın ve ters çevirip bir kaç saat bu şekilde bekletin.
  3. Daha sonra serin bir yerde muhafaza edin. 
  4. 3-4 gün sonra turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo