Milföylü Lokmalıklar

Milföylü Lokmalıklar
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Milföylü Lokmalıklar için

Malzemeler

  • 10 kare milföy hamuru
  • Taze nane yaprakları
  • 50 gr kaymak
  • 1 kase kurutulmuş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kase siyah zeytin
  • 1 tutam kekik
Milföylü Lokmalıklar

Nasıl Yapılır

  1. Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip küçük doğrayın ve kekikle tatlandırın.
  2. Kurutulmuş domatesleri zeytinyağı ile kavurun. Domates salçası ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  3. Milföyleri tezgahın üzerine yayın. Her milföy karesinden iki yuvarlak (biri büyük diğeri küçük) hamur çıkarın.
  4. Büyük yuvarlak milföy hamurunun üzerine küçük milföyü yerleştirin. Kenarlarından parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın, ortasını hafif çukurlaştırın.
  5. Milföyleri fırın tepsisine dizin. Pişme esnasında çok fazla kabarmaması için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpiştirin.
  6. 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp bakliyatları içinden çıkarın. Zeytin, taze nane yaprakları, kurutulmuş domates ve kaymakla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo