Balkabaklı Risotto

Balkabaklı Risotto
01 Ağustos 2022

Risotto, İtalya'da sık sık tüketilen bir pilav çeşididir. Genellikle mantar, patates ve balkabağı gibi farklı sebzelerle hazırlanır. Hazırsanız, balkabaklı risotto tarifine başlayalım.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Balkabaklı Risotto için

Malzemeler

  • 200 g risotto pirinci
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi 
  • 1 soğan 
  • 100 g bal kabağı püresi 
  • 100 g bal kabağı 
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu 
  • 100 g parmesan peyniri 
  • 50 g tereyağı 
  • 500 ml sebze suyu 
  • 5-6 dal kıyılmış dereotu 
Balkabaklı Risotto

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte bir pilav tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pirinci kavurun.
  2. Sirkeyi ekleyip karıştırmaya devam edin. 5 dakika sonra içine sebze suyu ilave edin. Bal kabağı püresi ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin.
  3. 15 dakika boyunca kavurduktan sonra tereyağını ekleyip hızlıca karıştırmaya devam edin.
  4. Birkaç dakika sonra da rendelenmiş parmesan peynirini ve kıyılmış dereotunu ilave edip harmanlayın. Bekletmeden sıcak servis yapın. 

Farklı bir tat için, mantarlı risotto tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo