Sarımsaklı Pilav Ve Köy Tavuğu

Sarımsaklı Pilav Ve Köy Tavuğu
23 Mart 2023

Adıyaman mutfağı lezzetlerinden en gözde yemeklerinden sarımsaklı pilav ve köy tavuğu tarifi.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sarımsaklı Pilav Ve Köy Tavuğu için

Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 baş sarımsak (1 tanesi küp doğranmış, diğeri ezilmiş)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Veya 2-3 yemek kaşığı tereyağı)
  • 6 bardak tavuk suyu
  • 1 adet köy tavuğu
Sarımsaklı Pilav Ve Köy Tavuğu

Nasıl Yapılır

  1. Köy tavuğunu haşlayarak tavuğun suyunu süzün.
  2. Bir tencereye yarım çay bardağı yağı ile küp doğranmış sarımsağı ekleyin. Üzerine bulgur ve 6 bardak tavuk suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirin.  Ateşten indirmeye yakın ezdiğiniz sarımsağı üzerine yayın. Piştikten sonra bir havlu kağıt ile üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.
  3. Tavuğu parçalara ayırın ve kalan yağla bir tavada kızartın.
  4. Tavuğu kızarttığınız yağla birlikte pilavın üzerine yayın.
  5. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo