Girit Pilavı

Girit Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Girit Pilavı için

Malzemeler

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 patlıcan
  • 1 enginar kalbi
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Çeyrek demet kıyılmış taze nane
  • Çeyrek demet kıyılmış maydanoz
  • Çeyrek demet kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Girit Pilavı

Nasıl Yapılır

Soğan, havuç ve biberi çok ince doğrayın. Pilav tenceresinde ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtıp sebzeleri pişirin. Patlıcanı ince doğrayıp ekleyin. Enginar kalbini ufak küp şeklinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye çam fıstığıyla birlikte ekleyip karıştırın. Enginarları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın.

Kalan tüm malzemeyi ilave edip iyice karıştırın. Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Pişince ocaktan alın ve kapağı kapalı şekilde 15 dakika daha demlendirip servis yapın.

Girit pilavını baldo pirinç yerine yasemin pirinciyle de hazırlayabilirsiniz. Bu pirinç çeşidinin aromatik kokusuyla sebzeler çok uyumlu olacaktır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo