Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı

Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı
05 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı için

Malzemeler

  • 50 gr pirinç
  • 50 gr yeşil mercimek
  • 50 gr dana kuşbaşı eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 dal taze tarhun otu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Eti tencerede tereyağı ve zeytinyağı ile soteleyin. Pirinç ve mercimeği ilave edip kavurun. 
  2. Salçayı ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edip 15 dakika demlenmeye bırakın. 
  3. Tuz ve ince kıyılmış tarhun otunu ekleyip karıştırın. Pilavı bir kaba aktarın. 
  4. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Servis tabağına ters çevirip alın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo