Biberli Pilav

Biberli Pilav
25 Mayıs 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberli Pilav için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 30 gr tereyağı
  • 1 kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Biberli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci 1 tutam tuz ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün.
  2. Tereyağını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  3. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
  4. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
  5. Pilava ekleyip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatın. 10 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo