Linguni Calamari E Gamberi

Linguni Calamari E Gamberi
26 Haziran 2023

İtalyan mutfağının vazgeçemediği lezzetlerden biri olan kalamar ve karides linguine, çeri domates, kapya biber, frenk soğanı ve domatesli sos ile hazırlanır. Deniz ürünleri sevenlerin vazgeçemeyeceği bu yemek, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Linguni Calamari E Gamberi için

Malzemeler

  • 500 gr linguni makarnası
  • 400 gr domates sos
  • 200 gr kabuksuz karides
  • 200 gr kalamar
  • 10 gr taze fesleğen
  • 10 gr sarımsak
  • 5 gr acı pul biber
  • 100 gr çeri domates
  • 100 gr közlenmiş kapya biber
  • 10 gr Frenk soğan
  • 5 gr tuz
  • 3 gr karabiber
  • 50 gr zeytinyağı
  • 10 gr Frenk soğan
Linguni Calamari E Gamberi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavaya zeytinyağını, ardından içerisine ince kıyılmış sarımsakları ve pul biberi ekleyin. 
  2. İkiye kesilmiş çeri domateslerinizi ve ince doğranmış közlenmiş kapya biberlerinizi ilave edin. 
  3. Peşinden karides ve kalamarları koyarak rengi biraz değişinceye kadar pişirin. 
  4. Domates sosunuzu ve haşladığınız makarnanın suyundan iki kepçe ekleyelim. 
  5. Tuz, karabiber ve peşinden haşladığımız makarnaları da katarak sosla birlikte 1 dakika kadar kaynatın. 
  6. Fesleğenlerinizi ekleyip bir tur çevirdikten sonra servis tabağına alın. 
  7. Üzerine ince kıyılmış Frenk soğanlarını serperek servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo