Glütensiz Bal Kabaklı Makarna

Glütensiz Bal Kabaklı Makarna
29 Nisan 2022

Mevsiminde Yemek Ekim yarışmasının gözde tariflerinden bal kabaklı makarna tarifi Gül Can’dan geliyor. Bal kabağı, sarımsak ve tavuk suyu ile hazırlanan bu makarna, rendelenmiş parmesan peyniri ve maydanoz ile zenginleştirilir. İsteğe göre üzerine nohut ve bal kabağı ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, glutensiz bal kabaklı makarna tarifine geçebiliriz.

Glutensiz ekmek ve glutensiz cookie tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Glütensiz Bal Kabaklı Makarna için

Malzemeler

  • 500 g bal kabağı (Küp doğranmış)
  • 250 gr makarna (Tercihen glütensiz)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 limonun suyu
  • 1/2 çay kaşığı tatlı pul biber 
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz (Damak tadınıza göre)
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz

Üzeri için

  • Rendelenmiş parmesan (Ya da sevdiğiniz herhangi bir peynir)
  • Maydanoz
  • Nohut (İsteğe bağlı)
  • Tereyağında kavrulmuş bal kabağı (İsteğe bağlı)
Glütensiz Bal Kabaklı Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı, sarımsak ve kekiği bir tencereye alarak ısıtın.
  2. Küp doğranmış kabağı ekleyip karıştırın ve yavaşça tavuk suyunu ekleyerek kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
  3. Daha sonra limon suyu, karabiber, tuz ile maydanozu ekleyin ve birkaç dakika daha ocakta tutun.
  4. Bu arada makarnayı bir başka tencerede kaynayan suya atarak pişirin. 
  5. Son olarak pişirdiğiniz makarnayı hazırladığınız kabakla hafifçe karıştırarak servis edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo