Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.
- Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş 2.5 litre kaynar suda istenilen diriliğe göre 8-10 dakika haşlayıp süzün.
- Kabakları soyup bir tanesini rendeleyin. Suyunu iyice sıkıp tavada yağsız olarak kavurun. Tuz ve muskat ilave edip tatlandırın.
- Kalan kabağı ince ince dilimleyin. Soğanı soyup kıyın. Tereyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Unu ekleyip kokusu gidene dek kavurun.
- Azar azar sıcak süt ilave edip sürekli karıştırarak sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp krema, kavrulmuş kabak ve kaşar peynirini ekleyin.
- Haşlanmış erişteyi kabaklı beşamel sosla karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine ince dilimlenmiş kabakları dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. İsteğe göre kırmızı tane biber ve kıyılmış roka ile servis yapın. Afiyet olsun.
Haşlanarak hazırlanan kabaklı makarna tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.