Makarna Tarifleri
Makarna, İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olup günümüzde dünyanın her yerinde tüketilen bir lezzet olmayı başarmıştır. Ülkemize Osmanlı döneminde giren makarna birçok farklı tarife sahiptir. Türk mutfağında önemli bir gıda haline gelen makarna; sebze, et ve soslar eşliğinde kolayca servis edilir. Klasik makarna tariflerinin yanı sıra bazı ülkelerde ekmek ve bisküvi ile birlikte tüketilir. Sebzeli makarna çeşitlerinde fiyonk, burgu ve kelebek gibi kısa boyutlu makarnalar kullanılırken, sos ve etle hazırlanan makarna türlerinde genellikle spagetti tercih edilir. Tüm dünya mutfaklarının vazgeçilmezi haline gelen makarnanın besin değerleri de oldukça yüksektir. Karbonhidrat değeri çok yüksek olan makarna, yağsız tarifler ile diyet listelerinde de yerini almıştır. Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanarak öğünleri süsleyen kolay makarna tarifleri, birbirinden lezzetli çeşitleri ve resimli anlatımıyla birlikte Lezzet'te!
Şunlara da göz atın;