Yeni Yıl Mercimeği

Yeni Yıl Mercimeği
28 Aralık 2021

İTALYA

İtalyanlar yılbaşı geleneği olarak saatler gece yarısına geldiğinde mercimek yerler. Dünyanın farklı yerlerinde, İtalya’da olduğu gibi yuvarlak olan yiyeceklerin şans getirdiği düşünülür. Mercimek gibi yuvarlak bakliyatlar, daire kekler vb. yiyeceklerin yenildiği yeni yıl akşamından sonra tüm yılın bereket ve bollukla geçeceğine inanılır.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yeni Yıl Mercimeği için

Malzemeler

  • 250 g yeşil mercimek
  • 1 adet defne yaprağı 
  • 1 diş sarımsak (İkiye kesilmiş)
  • 1 adet küçük kuru soğan (Küçük doğranmış)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7-8 adet çeri domates (Halka kesilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1-2 tutam karabiber (Taze çekilmiş)
  • Su
Yeni Yıl Mercimeği

Nasıl Yapılır

  1. Mercimeği yıkadıktan sonra defne yaprağı ve sarımsakla birlikte tencereye alın ve su ekleyerek 10-15 dakika haşlayın. Suyunu  süzün, sarımsak ve defne yaprağını  çıkartın.
  2. Soğanı ve zeytinyağını bir tencereye alarak pembeleşene kadar kavurun. Domates ve mercimeği ilave edin ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyin.
  3. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar pişirin. 
  4. Arzu ederseniz mercimeği sosis ile servis edilebilirsiniz. Sosis ilave edecekseniz;  sosisi az haşlayın ve az zeytinyağında soteleyerek mercimek ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo