Portakal Ve Elmalı Hindi

Portakal Ve Elmalı Hindi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakal Ve Elmalı Hindi için

Malzemeler

  • 1 hindi (5 kg’lık)
  • 2 elma
  • 2 portakal
  • 5 dilim dana jambon

Sosu için

  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı soya sosu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı beyaz şarap veya elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Tuz
Portakal Ve Elmalı Hindi

Nasıl Yapılır

Hindiyi temizleyin. Sos malzemelerinin tümünü bir kapta karıştırıp hindinin her yerine elinizle sürerek yayın. Hindinin üzerini kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kabukları soyulmuş elma dilimleri ve soyulmuş portakal dilimlerini hindinin iç kısmına yerleştirin. Jambon dilimlerini hindinin üzerine dizin. Yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile üzerini kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin. Üzerindeki yağlı ve alüminyum kağıtları alarak tamamen kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Hindiyi fırından çıkartıp 10 dakika dinlendirin. Üzerindeki jambon ve içindeki meyveleri alarak servis tabağına yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo