Kuzu Rosto

Kuzu Rosto
21 Eylül 2023

Yağ değeri yüksek olan kuzu eti, sert gözükse de pişirdikten sonra yumuşamaya başlar. Ağızda dağıldığı için ana yemeklerde ve salatalarda sık sık kullanılır. Sindirilmesi kolay olan bu besin, B vitamini ve çinko bakımından oldukça zengindir. Özellikle unutkanlık, konsantrasyon eksikliği gibi sorunların giderilmesinde etkili rol oynar. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için ayda bir kez tüketilmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı sofralarında veya özel davetlerde sunabileceğiniz kuzu rosto tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuzu Rosto için

Malzemeler

  • 1.5 kg kuzu budu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak (soyulup ikiye bölünmüş)
  • 7 bebek patates
  • 7 bebek havuç
  • 10~12 arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam taze adaçayı yaprağı
  • 1 çay kaşığı taze biberiye yaprağı
  • 2 defne yaprağı
  • 2 taze kekik dalı
  • Tuz
  • Çekilmiş tane karabiber
  • ¾ su bardağı sirke

Pişirmek için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Kuzu Rosto

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu but etinin fazla yağlarını kesip zeytinyağıyla ovun. Keskin bir bıçakla boylamasına derinin hemen altından kesikler açın.
  2. Sarımsak ve taze otlardan yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Kalan taze otları etin üzerine koyup buzdolabında iki saat bekletin.
  3. Fırın tepsisinin tabanına havuç, patates, arpacık soğan ve sarımsakları yerleştirin. Eti de sebzelerin üzerine yerleştirip iki yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
  4. Etin üzerini yağlı kağıt ile sarın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında arada bir tereyağı ile yağlayarak 35 dakika pişirin.
  5. Üzerini açıp sirkeyi dökün ve et kıvamını bulana kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Eti ısıtılmış bir servis tabağına alın.
  6. Tepsiyi sallayıp, yüzeydeki yağları kaşıkla aldıktan sonra, suyunu bir sos kabına aktarın. Eti dilimleyip bir servis tabağına alın. Sosu da ayrı bir sos kabına alın. Eti yanında sosla beraber sunabilirsiniz.
  7. Kuzu rostoyu, barbunya pilaki ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kuzu Rostonun Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız kuzu etinin az yağlı ve canlı olmasına özen gösterin.
  2. Tarife başlamadan önce eti oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. Böylece lezzeti artacaktır.
  3. Pişirme esnasında fırın tepsisine defne yaprağı eklemeyi unutmayın.
  4. Yağlı kağıt kullanmıyorsanız, tepsiye tereyağı sürün. Etler pişerken fırın kapağını açmayın.

1 Porsiyon Kuzu Rosto Kaç Kaloridir?

Kuzu rostonun bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. İçeriğinde protein barındıran kuzu rostoyu diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Ekmeksiz tüketilmesi önerilir. Hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan soslu dana rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Hem pratik, hem de sağlıklı bir şekilde sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kuzu eti ve pilav ile hazırlanan mutancana tarifine göz atabilirsiniz. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo