Mantarlı Patates Bohçası

Mantarlı Patates Bohçası
10 Haziran 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Patates Bohçası için

Malzemeler

  • 5 patates 
  • 300 gr mantar 
  • 1 tavuk göğüs eti 
  • 1 soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 3-4 dal maydanoz 
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 4 çorba kaşığı un 
  • 2 yumurta 
  • 4 çorba kaşığı galeta unu 
  • 4 çorba kaşığı mısır unu 
  • Tuz
  • karabiber
  • kekik
Mantarlı Patates Bohçası

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp kıyın, mantarları dilimleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. 
  2. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Sarımsak ve tavuğu ekleyip kavurun. Mantarları ilave edip 5-6 dakika pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve maydanozu serpip karıştırın. 
  3. Patatesleri haşlayıp soyun ve püre yapın. Un, yumurta, kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın. Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp mantarlı karışımla içlerini doldurun ve kapatın. 
  4. Galeta unu ile mısır ununu harmanlayın. Patates bohçalarını bu karışıma bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo