En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13991 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1240 Tarif
Diyet
4401 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2318 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4998 Tarif
Salata ve Meze
1239 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8634 Tarif
Yöresel
1971 Tarif
Popüler Tarifler
Sulu Köfte
Kaygana
Anasayfa
Tarifler
Davet Yemekleri
Kestaneli Avcı Kebabı
Kestaneli Avcı Kebabı
21 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kar yağdı tatlısı
Harbiye kebabı
Patatesli içli köfte
Sufle omlet
Portokalopita
Babaanne kurabiyesi
Defne Yaprağı Yenir Mi?
Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıl Sofralarına Özel 40 Yılbaşı Yemeği
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
23 Aralık 2024 Masterchef: 2. Ceketi Kim Kazandı?
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Kestaneli Avcı Kebabı için
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti
500 gr kestane
4 patates
3 havuç
2 kahve fincanı konserve bezelye
1.5 çorba kaşığı margarin
2 soğan
2 domates
4 taze soğanın yeşil sapları
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Kestaneli Avcı Kebabı
Nasıl Yapılır
Patatesleri soyup dilimleyin. Havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Kestaneleri haşlayıp soyun.
Soğanları soyup kıyın. Taze soğan saplarını ince ince doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın.
Margarini tencerede eritip kuzu etini ilave edin. Limon suyunu döküp kekik serpin.
Et, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
Domatesi ekleyip karıştırın. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurun. Patates, havuç ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Kestane, bezelye ve taze soğanı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip 15 dakika daha pişirin, ateşten alın.
Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, Bodrum usulü
çökertme kebabı tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Özel Günler
Bayram Yemekleri
Et Tarifleri
Farklı Sebze Yemekleri
Kebap Tarifleri
Davet Yemekleri
Diğer Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Davet Sofrası Tarifleri
120 Dakika
Havyarlı Fava
Davet Sofrası Tarifleri
125 Dakika
Kavun Sorbe
Davet Sofrası Tarifleri
90 Dakika
Kabak Çiçeği Tempura
Davet Sofrası Tarifleri
180 Dakika
Ahtapot Yahni
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Domates Carpaccio
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Karides Kokteyl
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.