Urfa yöresi ile özdeşleştirilen beyti, kuzu eti ile hazırlanır. Lavaş ekmeğinin içerisinde servis edilen bu yemek, protein ve demir bakımından oldukça zengindir. Yoğurt ve domates sosu ile servis edilir. Kemik hastalıkları riskini düşürmesinin yanı sıra kas gelişimine de destek olur. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilir. Hazırsanız, yılbaşı sofralarında yer verilen fırın beyti nasıl yapılır birlikte görelim.
Sunum için
Fırın Beytinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Fırın Beyti Kaç Kaloridir?
Fırın beytinin bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Yapımında lavaş ekmeği kullanıldığı için küçük porsiyonlar tüketilmesi önerilir.
Farklı yörelere ait kebap tarifleri damak zevkinize hitap ediyorsa, Hatay usulü tepsi kebabı tarifini deneyebilirsiniz. Siz de sofralarınızda yeni tatlara yer vermek istiyorsanız, et yemeklerine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.