Maydanoz ve dereotunu temizleyip robotta kıyın. 1 çorba kaşığı tereyağını ayırıp kalanı oda ısısında yumuşatın ve küçük küçük doğrayın.
Unu eleyip hamur yoğurma kabına alın. Doğranmış tereyağı, maydanoz, dereotu ve tuz ilave edip düzgün bir hamur yoğurun.
Top şekli verip streç folyoya sarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
Hamuru buzdolabından çıkarıp merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Her biri 15 cm çapında 4 hamur kesin.
Artan hamurlardan ince şeritler hazırlayıp daire şeklindeki hamurların üzerini süsleyin.
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Ayırdığınız tereyağını tavada eritip soğanı kavurun.
Tuzla tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca pişen hamurların üzerine paylaştırın.
Labne peynirle lor peynirini bir kapta iyice karıştırın. Peynirli karışımı soğanın üzerini örtecek şekilde yayın.
Domatesleri dilimleyip taze soğan sapıyla birlikte tartların üzerini süsleyin.
Sıcak fırında peynir hafif eriyinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Üzerlerine çöreotu ve kırmızı pul biber serpiştirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.