Armutların sapını koparmadan kabuklarını soyun. Alt kısmından meyveyi zedelemeden çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı yardımıyla çıkarın.
Armutları, kararmamaları için limon dilimleriyle ovun. Toz şeker ve suyu tencereye alıp ateşe oturtun.
Su kaynamaya başlayınca limon suyu, çubuk tarçın ve armutları ilave edin. Armutlar hafif yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
Sos için; bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Krema, çikolata, tereyağı ve sütü tencereye alın.
Kahverengi şekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Çikolata eriyip sos koyulaşıncaya kadar pişirin.
Armutları kevgirle alıp suyunu süzün. Ağız kısmı geniş ayaklı kadehlere yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı sosu gezdirerek paylaştırın. 5 dakika bekletip servis yapın.
Teşekkür ederiz.