Çikolata Soslu Armut

Çikolata Soslu Armut
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolata Soslu Armut için

Malzemeler

  • 6 olgun armut
  • İkiye kesilmiş 1 limon
  • Yarım limon suyu
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın

Sos için:

  • Yarım su bardağı süt kreması
  • 1 su bardağı kahverengi toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 200 gr bitter çikolata
Çikolata Soslu Armut

Nasıl Yapılır

  1. Armutların sapını koparmadan kabuklarını soyun. Alt kısmından meyveyi zedelemeden çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı yardımıyla çıkarın.
  2. Armutları, kararmamaları için limon dilimleriyle ovun. Toz şeker ve suyu tencereye alıp ateşe oturtun.
  3. Su kaynamaya başlayınca limon suyu, çubuk tarçın ve armutları ilave edin. Armutlar hafif yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. 
  4. Sos için; bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Krema, çikolata, tereyağı ve sütü tencereye alın.
  5. Kahverengi şekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Çikolata eriyip sos koyulaşıncaya kadar pişirin. 
  6. Armutları kevgirle alıp suyunu süzün. Ağız kısmı geniş ayaklı kadehlere yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı sosu gezdirerek paylaştırın. 5 dakika bekletip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo