Mürdüm Erikli Cevizli Turta

 Mürdüm Erikli Cevizli Turta
04 Kasım 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mürdüm Erikli Cevizli Turta için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 100 gr iri çekilmiş ceviz
  • 1 su  bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı çok soğuk su
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 15 mürdüm eriği
  • 3.5 çorba kaşığı un
  • 100 gr ince çekilmiş ceviz
  • 8 çorba kaşığı pudraşeker
  • 60 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı tozşeker 
Mürdüm Erikli Cevizli Turta

Nasıl Yapılır


Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Un, tozşeker, ufak parçalara doğranmış margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp  pütürlü bir karışım elde edene kadar yoğurun. Yumurta, ceviz ve soğuk suyu ekleyip yoğurmaya devam edin.

Üzeri için, mürdüm eriklerini 4 dilime kesip çekirdeklerini çıkarın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını mikserle bir kapta çırpın. Yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin. Un, 7 kaşık pudraşekeri ve cevizi ekleyip iyice karıştırın.

Hamuru unlanmış bir zemine alıp merdane ile 3-4 mm inceliğinde açın. 22 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayıp  içine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine tozşeker serpin. Tereyağlı yumurta karışımını ekleyin. Üzerine erik dilimlerini dik olarak yarısına kadar batırın. Fırına verip 10-15 dakika pişirin. Ilınınca üzerine kalan pudraşekerini serpiştirip dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo