Üzeri için, kayısıları bir tencereye alıp su ve şekerle yumuşayana kadar kaynatın. Robotla püre haline getirin.
Tart hamuru için, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve tuzu çukur bir kapta karıştırın.
Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Hamurun üçte birini ayırın. Kalan hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile incelterek açın.
Hamuru yağlanmış 22 santimlik tart kalıbının içine elinizle bastırarak yayın. Kenarlardaki fazlalıkları kesip alın.
Hamurun dibini çatalla yer yer delin. Kayısı püresini tartın içine spatula ile yayarak düzeltin.
Artan hamur parçalarını ayırdığınız hamura ilave edip yoğurun. Un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin ve eşit genişlikte şeritlere kesin.
Şeritleri tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Krema için, çikolataları ufak parçalara bölün. Krema ve çikolata parçalarını benmari usulü eritin.
Ocaktan alıp likör ve fındığı ilave edin. Tartı kalıptan çıkarıp dilimleyin ve ılık çikolata sosu ile servis yapın.
Teşekkür ederiz.