Tereyağı, şeker, kakao ve sütü sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.1 çay bardağını ayırın. Kalan karışıma yumurta sarıları, vanilya, fındık, un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir yerde mikserle kar haline gelinceye kadar çırpın ve hamura kaşık kaşık ekleyerek çırpmadan karıştırın. 18 x 30 cm ölçülerinde yağlı kağıt serili kalıba hamuru yayın ve 150 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 10 dakika bekletin ve üzerine ayırdığınız kakaolu sıvı karışımı dökerek soğumaya bırakın. Keki kare dilimlere ayırın. Kremayı sos tenceresinde ısıtın ve çikolatayı içine ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Kek dilimlerini çikolataya batırıp ızgara teli üzerine dizin. Pirinç fındıkları serpiştirip çikolata donuncaya kadar oda sıcaklığında ya da buzdolabında bekletin. Üzerini çikolata ruloları ile süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.