Server Paşa Tatlısı

Server Paşa Tatlısı
17 Ekim 2023

Bayat ekmeklerle hazırlanan server paşa tatlısı, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan şerbetli tatlılardan biridir. İsteğe göre kaymak veya dondurma ile sunulabilir. Özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis server paşa tatlısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Okuyucularımız tarafından çok beğenilen ev yapımı etimek tatlısı ve ekmek tatlısına da göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Server Paşa Tatlısı için

Malzemeler

  • 200 g bayat ekmek içi
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 adet limonun suyu

Üzeri için:

  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı
Server Paşa Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Tencerenin içine bayat ekmek içlerini küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine sütü ekleyip 30 dakika bekletin.
  2. Bu süre sonunda sırası ile yumurtaları, toz şekeri, tereyağını, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup mikser yardımıyla iyice çırpın.
  3. Krema kıvamına gelene kadar karıştırdıktan sonra 20x20 ebadında yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerini kaşığın tersi ile düzeltin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Şerbeti için toz şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  5. Soğuması için serin bir yere alın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti gezdirerek dökün ve şerbeti çekene kadar bekletip dilimleyin. Üzerine toz Antep fıstığı serpip kaymak ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo