Çay saatlerine yakışır yoğun kıvamlı ve mis gibi aromasıyla limonlu brownie tarifi
- Unu, toz şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu bir kaba alarak harmanlayın.
- Tereyağını eritin ve beyaz çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırın.
- Ayrı bir kaba rendenin ince tarafıyla limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Yumurtaları ilave edip mikser ile çırpın. Çikolatalı tereyağını ve un karışımını ekleyip kısa bir süre daha çırpın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz 20x20 cm ebadında kare kek kalbına aktarın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin.
- Limon sosu için limonların kabuklarını ince rendeleyin ve suyunu sıkıp bir sos tenceresine aktarın. Toz şekeri, nişastayı ve suyu ekleyip karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Oda ısısında soğutun ve brownie dilimlerinin üzerine gezdirerek servis yapın.
Bağışıklık sistemini güçlendiren limon; kabızlığı giderir, karaciğeri temizler, tansiyonu dengeler, saç bakımı yapar, romatizmaya iyi gelir, toksin atımı sağlar, kalbi ve damarı korur, stresi azaltır, tırnakları, gözleri güçlendirir…
Doğal meyve ve soslarla tatlandırılan muzlu brownie tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.