Şeftalili Bademli Tart

Şeftalili Bademli Tart
14 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Bademli Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 275 g un
  • 75 g toz badem
  • 125 g tereyağı (Soğuk)
  • 125 g toz şeker
  • 2 yumurta + 1 yumurtanın sarısı 
  • 1 fiske tuz

Bademli krema için

  • 250 g tereyağı (Yumuşak)
  • 250 g toz şeker
  • 250 g toz badem
  • 50 g un
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya

Poşe şeftali için

  • 6-7 tane orta boy şeftali
  • 1 lt su 
  • 500 g toz şeker
  • 3-4 dal taze biberiye

Glaze için

  • 200 ml poşe şurubu
  • 2 yaprak jelatin (Veya kayısı reçeli suyu)
Şeftalili Bademli Tart

Nasıl Yapılır

@foodiefoodbaker
26.8 bin takipçi
Seval Bayram

  1. Tart hamuru için unu, tuzu ve badem ununu bir kaba koyup karıştırın. Soğuk tereyağını şeritler halinde koparıp unlu karışıma ekleyin ve parmak uçlarınızla karıştırın. Toz şekeri ve yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Hamuru elinizle toparlayıp streç film ile sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 
  2. Hamuru dolaptan çıkarıp tezgahı hafif unlayarak 5 mm kalınlığında açın ve yağladığınız tart kalıbına bastırarak yerleştirin. Bıçakla kenar kısımlarını keserek düzleştirin. Tekrar buzdolabına koyun. 
  3. Poşe şeftali için tencereye suyu, şekeri ve biberiye dallarını koyup ocağa alın. Şeker eriyip şerbet şeffaf oluncaya kadar, 5-10 dakika kaynatın ve ocağın altını kısıp şeftalileri tencereye koyun. 
  4. Şeftalileri dilerseniz bütün halde ya da isterseniz ikiye bölüp çekirdeğini çıkararak koyabilirsiniz. Yaklaşık 20 dakika pişirip şeftalileri kontrol edin. Şeftaliler hem pişmiş olmalı hem de dağılmayacak kadar sağlam olmalı.
  5. Sonra şeftalileri şuruptan çıkarıp ikisini ayrı ayrı soğumaya bırakın. Soğuyunca kabuklarını zarar vermeden hassas bir şekilde soyun.
  6. Bademli krema için tereyağını derin bir kaba alıp mikserle çırpın ve toz şekeri azar azar ilave edin. Unu, badem ununu ve vanilyayı da ekleyin. Yumurtaları her seferinde bir tane ekleyerek karışımı çırpmaya devam edin. Karışımın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. 15 dakika sonra dolapta dinlenen tart kalıbındaki hamuru ve bademli dolguyu çıkarın.
  7. Bademli dolguyu hamurun üzerine yayın. Fazla koyulursa taşma olabilir. Tartı önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın rengi olana kadar, 25-30 dakika pişirin.Fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
  8. Glaze için 200 ml biberiyeli poşe şurubunu ısıtın. Ayrı bir kabın içine soğuk su koyup jelatin yapraklarının yumuşamasını sağlayın. Yumuşayan jelatin yapraklarını ısıttığınız 200 ml  poşe şurubuna aktarıp jelatin yaprakları tamamen eriyene kadar karıştırın. Kenarda bekletin. Dilerseniz jelatinli glaze yerine kayısı reçelinin suyunu da kullanabilirsiniz.
  9. Tart soğuyunca tartın üzerinde delikler açın ve 2-3 yemek kaşığı poşe şurubuyla ıslatın. Şeftalilerle tartınızı dilediğiniz gibi süsleyin ve hazırladığınız jelatinli glazeyi ya da kayısı reçelinin suyunu fırça ile şeftalilerin üzerine sürün. Son olarak taze biberiye dallarıyla tartı süsleyip servis edin.

Bademli ve şeftalili kek tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo