Kivili Tart

Kivili Tart
18 Mart 2024

En iyi E vitamini kaynakları arasında yer alan kivinin cilt üzerinde birçok etkisi vardır. Sivilceleri önleyen bu besin, yaşlanmayı geciktirir ve kırışıklıkları önler. Aynı zamanda saç bakımında da önemli bir yere sahiptir. Hazırsanız, aniden gelen misafirlere kolayca hazırlayabileceğiniz kivili tart nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kivili Tart için

Malzemeler

Hamur için

  • 275 gr un
  • 125 gr pudra şeker
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt

Kreması için

  • 250 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Üzeri için

  • 7 kivi
Kivili Tart

Nasıl Yapılır

  1. Unu derin ve geniş bir kaba eleyin. Üzerine pudra şeker ve vanilyayı alın. Tuz, küp doğranmış tereyağı, süt ve yumurtayı ekleyerek yoğurun.
  2. Hamuru buzdolabı poşetine sarıp ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Büyük tart kalıbını yağlayın. Tart hamurunu kalıba yerleştirin.
  3. Üzerine fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
  4. Krema için süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarılarını koyu bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve 30 dakika soğutun.
  5. Tart tabanının üzerine soğuyan kremayı yayın ve servis tabağına alın. Kivilerin kabuğunu soyup ince dilimleyin. Tartın üzerine dizip buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu olan çilekli tart tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo