Ispanak Beğendili Tart

Ispanak Beğendili Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanak Beğendili Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 125 g un
  • 125 g tam buğday unu
  • 150 g soğuk tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 25 g su

Ispanak beğendi için

  • Yarım kilo ıspanak
  • 75 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanak Beğendili Tart

Nasıl Yapılır

Tart hamuru için su hariç gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp yoğurun. Suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Ispanak beğendi için yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ince kıyın. Tereyağını bir tencerede eritip unu ilave edin ve rengi dönünceye kadar bir tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun. Sütü azar azar ilave edip sos koyulaşıncaya kadar pişirin. İnce kıydığınız ıspanakları ilave edin. Ispanaklar yumuşayınca tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Kaşar peynirini ilave edin ve peynir tamamen eriyene kadar karıştırın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde bir merdane yardımıyla açın ve tart kalıbınıza yayın. Üzerine çatalla delikler açıp 15-20 dakika daha dinlendirin. Kenarlarından sarkan kısımları koparıp tekrar yoğurun ve bir merdane yardımıyla açın. Hamurdan şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Dinlenen hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp ıspanak beğendili harcı ve kestiğiniz şekilli parçaları ilave edip 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo