Hindistan Cevizli Tart

Hindistan Cevizli Tart
18 Eylül 2020

Çay saatlerinde sunulan hindistan cevizli tart nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, enfes lezzeti ile hindistan cevizli tart tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizli Tart için

Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • Meyve~nane yaprağı
Hindistan Cevizli Tart

Nasıl Yapılır

Margarini eritin. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Unu, vanilyayı ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce margarini ardından hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkarın. Ortadaki boşluğa kremayı doldurun. Oda ısısında ılındırdıktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerine bol Hindistan cevizi serpip, meyvelerle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo