Yumuşak Poğaça

Yumuşak Poğaça
15 Şubat 2023

Kokusu ve tadı ile sizi fırından daha çıkarken büyüleyecek yumuşacık poğaça tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kahvaltılarınızda, çay yanında ya da özel günlerinizde yapabilirsiniz. Hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Mayasız poğaça tarifine ya da kuru mayalı poğaça tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yumuşak Poğaça için

Malzemeler

  • 100 ml ılık su
  • ½  paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • 100 ml sıvıyağ
  • 300 gr un

Üzeri için;

  • 1 Yumurta sarısı
  • Susam ve çörekotu 
Yumuşak Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Maya, şeker ve ılık su bir kapta çırpılır ve 10 dakika mayanın aktif olması için beklenir.
  2. Un elenerek bir kaba alınır, kalan malzemeler içerisine eklenerek yoğurulur.
  3. Hamur tamamen karıştıktan sonra üzeri kapatılarak mayalandırmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur bezelere bölünür isteğe göre içi doldurularak kapatılır.
  5. Fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Servis Önerisi
Püf Noktası
  • Mayanın aktifleşmesi için mutlaka ılık su kullanın.
  • Kullanacağınız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Poğaçaları hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra, 10 dakika daha bekleyerek poğaçaların daha iyi kabarmasını sağlayabilirsiniz.
  • İç malzeme olarak kaşar peyniri, çekirdekleri çıkarılmış zeytin ya da zeytin ezmesi ve haşlanmış patates ile taçlandırılan kuru mayalı poğaça, misafirleriniz için değişik ve lezzetli bir aperatif olabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo