- Mayayı şekerle birlikte ılık sütte eritin. margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Yumurta, mayalı süt, margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Top şeklinde kapatıp üzerini bıçakla çizin. Un serpip nemli bezle örtün ve 15 dakika ılık ortamda dinlendirin.
- Ispanağı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Soğanları soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Domatesleri yıkayıp dilimleyin.
- Mantarları temizleyip incecik dilimleyin. Dil peynirini küçük küçük doğrayın. 2 kaşık margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin.
- 1 tutam tuz ilave edip birkaç dakika karıştırın. Ispanak ve mantarı ekleyin, yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber serpip ateşten alın.
- Hamuru 1 santim kalınlığında açın. Bardak ağzıyla minik daireler kesin. Hafif yağlanmış fırın kalıbına aralıklı olarak dizin.
- Ispanaklı karışımı hamurların üzerine paylaştırın. Zeytin, kapari ve domates dilimlerini ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine dil peyniri serpiştirin ve tekrar fırına verin. Peynir eriyince fırından alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, büyük boy sebzeli pizza tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.