Bir kapta ılık su, maya, tuz ve şekeri karıştırıp
kabarıncaya kadar 15-20 dakika
bekletin. Mısır unu ve unu hamur yoğurma
kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı
suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında
bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini
nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30
dakika bekletin. Turşuları bir tencereye
alın ve üzerine bir litre su ilave edin. Hafif
ateşte turşular yumuşayıncaya kadar pişirip
bir süzgece alın ve süzülmesini bekleyin.
Soğuyan ve süzülen fasulye turşularını
suyu iyice çıkıncaya kadar sıkın. Zeytinyağını
bir tencerede ısıtın. Piyazlık doğradığınız
soğanları ve ezdiğiniz sarımsakları
pembeleşinceye kadar kavurun. 3-4 cm
kalınlığında doğradığınız fasulye turşularını
ekleyin ağır ateşte karıştırarak kavurup
soğumaya bırakın. Mayalanan hamuru
tekrar yoğurun ve un serpilmiş bir zeminde
merdaneyle 20 cm çapında açın. Pizza
hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine
yerleştirin. Üzerine mısır, turşu kavurması
ve tel peyniri ekleyin. Önceden ısıtılmış
200 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Pizzayı dilimleyip servis yapın.
Mısır unlu çıtır hamuru ve fasulye turşusu kavurmasıyla sofranızda Karadeniz havası estirecek lezzetli bir pizza önerisi.
Teşekkür ederiz.