Egeli Pizza

Egeli Pizza
01 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Egeli Pizza için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 20 gr yaş maya
  • 2~5 su bardağı un

İç harcı için

  • 250 gr ebegümeci
  • 250 gr ısırgan otu
  • 250 gr hardal otu
  • 150 gr keçi peyniri
  • 10 zeytin
  • 6 kiraz domates
  • 10 kurutulmuş domates
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Egeli Pizza

Nasıl Yapılır

Sütü elinizi yakmayacak şekilde ısıtın. Mayayı ve şekeri ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 dakika bekletin. Unu bir kaba aktarıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, ayçiçek yağını, tuzu ve sütlü mayalı karışımı ilave edip iyice yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı. Üzerini nemli bezle kapatıp iki katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakın. Hamuru merdane yardımıyla büyük bir servis tabağı boyutunda açın. Üzerine kaşar peynirinin tamamını serpin. Diğer tarafta tüm otları ince kıyıp ayçiçek yağı, tuz ve karabiber ile kavurun. Peynirin üzerine yayın. Zeytin, kuru domates, kiraz domates, tuz, karabiber ve ufalanmış keçi peynirini ilave edip 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo