Kavurmalı Ve Hellimli Pide

Kavurmalı Ve Hellimli Pide
10 Haziran 2024

Kıbrıs kökenli bir peynir olan hellim, genellikle ızgarada veya tavada kızartıldıktan sonra tüketilir. Özellikle pide ve sandviç tariflerinde kullanılan bu peynir, mineral bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, Ekrem Çağatay’dan pide severler için eşsiz bir lezzet…

Kayseri cıvıklı pide ve Çarşamba pidesi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kavurmalı Ve Hellimli Pide için

Malzemeler

  • 60 g hellim peyniri (Küp doğranmış)
  • 120 g kavurma (Küp doğranmış)
  • 1/2 adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
  • Kekik
  • 5 g tereyağı

Servis için

  • Frenk maydanozu
  • Kanlı kuzu kulağı

Pide hamuru

  • 400 g un
  • 220 g su
Kavurmalı Ve Hellimli Pide

Nasıl Yapılır

  1. Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.
  2. Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
  3. Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın.
  4. Frenk maydanozu ve kuzu kulağı eşliğinde sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo