Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı
19 Eylül 2023

Kaşığa 40 tane sığmasıyla bilinen mantının, en çıtır halini sofralarınıza getiriyoruz. Mantı hamurunun zeytinyağında kızartılmasıyla hazırlanan çıtır mantının tadı damağınızda kalacak. Peki, yoğurt ve domates sosu ile sunulan nefis çıtır mantı nasıl yapılır? Çıtır mantının klasik Kayseri mantısından tek farkı pişirilme şeklidir. Malzemeler hazırsa, ev yapımı çıtır mantı yapımına geçebiliriz. Mis gibi kokusuyla bütün evi saracak çıtır mantı tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

1 Porsiyon Çıtır Mantı Kaç Kalori?

  • Çıtır mantının bir porsiyonu, yaklaşık 320 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksektir.

Daha fazlası için pratik mantı tariflerinden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz, sofralarınıza renk katacak tepsi mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Kızarmış Mantı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı su

İç harcı için

  • 300 g kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Domates sosu için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yoğurt sos için

  • Yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Kızarmış Mantı

Nasıl Yapılır

  1. Su hariç hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. İç harcı için, kıyma ve rendelediğiniz soğanı bir karıştırma kabına alın. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
  3. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırıp ince açın ve küçük kareler kesin. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve klasik mantı şeklinde kapatın.
  4. Mantıları kızgın yağda orta ateşte ara ara çevirerek kızartın. Kızaran mantıları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  5. Domates sos için salçayı erittiğiniz tereyağında pişirip ocaktan alın. Yoğurt sos için ezdiğiniz sarımsağı hafif çırptığınız yoğurda ilave edip karıştırın.
  6. Mantıları bir servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Üzerine sırasıyla yoğurt ve domates sos ilave ederek servis yapın.

Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız suyun ılık olmasına özen gösterin.
  • İç harçta kullanacağınız kıymanın orta yağlı olmasına dikkat edin.
  • Mantının en önemli püf noktası, boyutlarının küçük olmasıdır. Hamuru küçük küçük keserek bohça şekli verin.
  • Mantının küçük olması, pişirme süresini de kısaltacaktır.
  • Aynı hamuru haşlayarak klasik mantı tarifi için de kullanabilirsiniz.
  • Fazla kalan mantıyı, pişirmeyin. Bunun yerine hava almayan poşetlere koyarak buzlukta saklayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo