Azerbaycan Mantısı

Azerbaycan Mantısı
21 Nisan 2022

Azerbaycan mutfağının en sevilen lezzetlerinden nefis bir mantı tarifi ile karşınızdayız. İç harcında iki farklı kıyma kullanılan bu mantıyı, uzun ince bir şekilde kapatabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Şef Ramin Nuriyev'den Azerbaycan usulü mantı tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Daha fazlası için değişik mantı tarifleri sayfamıza da göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Azerbaycan Mantısı için

Malzemeler

Hamuru için

  • 200 g un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1/2 su bardağı su 

İç harcı için

  • 100 g yağlı kuzu kıyma
  • 100 g dana kıyma 
  • 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış) 
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 500 g yoğurt
Azerbaycan Mantısı

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve ele yapışmayan kıvama ulaşınca dinlenmeye bırakın.  
  2. Kıymaları, kuru soğanı, tuz ile karabiberi bir kapta karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  3. Hamuru ince açarak yuvarlak kesin, ortasına kıymayı koyup özel şekil vererek kapatın. Sonrasında orta tuzlu suda haşlayın ve yoğurtla birlikte servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo