Mantarlı Kanepe

Mantarlı Kanepe
20 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Kanepe için

Malzemeler

  • 8 dilim tost ekmeği
  • 200 gr mantar
  • 1 soğan
  • 2-3 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Mantarlı Kanepe

Nasıl Yapılır

  1. Ekmek dilimlerinin kenarındaki kabuklu kısımlarını bıçakla kesip alın.
  2. Her iki tarafını tereyağı ile yağlayın. Ekmekleri dörde kesip küçük kareler elde edin. Fırın ızgarada iki tarafını da kızartın.
  3.  Soğan, sarımsak ve maydanozu temizleyip kıyın. Mantarları temizleyip dilimleyin.
  4. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve mantarları orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Tuz, karabiber, kekik ve maydanozu ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. 
  6. Ekmek dilimlerinin üzerine hazırladığınız karışımı paylaştırın.
  7. Üzerine parmesan peyniri serpip peynirler eriyene kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo