Adım Adım Mantarlı Yufka Lokmaları:
Farklı malzemelerle harmanlanan mantar; mantarlı risotto ya da istiridye mantarı gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı mantarlı yufka lokmaları tarifine başlayabiliriz.
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavaya alın. Küçük küçük doğranmış mantarları ekleyip 4-5 dakika soteleyin.
- Sotelediğiniz mantarları küçük bir kaba alın. Kalan yağı tavaya alıp ısıtın. Yağın üzerine doğranmış soğanları ilave ederek soteleyin.
- Kekik ve toz şekeri ekleyip, her 5 dakikada bir karıştırarak toplam 25 dakika pişirin. Balzamik sirkeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Karışımın içerisine mantarları ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp ılınmaya bırakın.
- Karışım ılındıktan sonra üzerine gravyer peynirini ekleyip karıştırın. Yufkaları üst üste koyup, 5-6 santimlik kare şeklinde kesin.
- Hazırladığınız yufkaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Ortalarına birer tatlı kaşığı mantarlı karışımdan koyun.
- Kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Mantarlı yufka lokmalarını, kısa sürede hazırlanan makarna salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantarlı Yufka Lokmalarının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte hazır yufka kullanacaksanız, yufkaların taze ve günlük olmasına dikkat edin.
- Karışımın içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edebilirsiniz.
- Soğanları rendeleme, sarımsakları ise ezme şeklinde hazırlayabilirsiniz. Böylece aromatik tat yufkalara daha çabuk geçecektir.
- Lokmaların eşit miktarda pişmesi için, fırını öncede ısıtın ve yağlı kağıt kullanın.
1 Porsiyon Mantarlı Yufka Lokmaları Kaç Kaloridir?
Tarifteki malzemelerle hazırlanan mantarlı yufka lokmaları, ortalama 260 kaloridir. Sağlıklı bir şekilde sunulan tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Siz de damak zevkinize hitap eden malzemeleri kullanarak yeni lezzetler keşfetmek istiyorsanız, şık bir şekilde sunulan hamur işi tariflere göz atarak sofralarınızı güzelleştirebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.