Tavuklu Rüzgar Gülü Böreği

Tavuklu Rüzgar Gülü Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 17 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuklu Rüzgar Gülü Böreği için

Malzemeler

  • 6 kare milföy hamuru
  • Yarım tavuk göğüs eti
  • 100 gr ince çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı haşhaş
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuklu Rüzgar Gülü Böreği

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Tavuğu haşlayıp suyunu süzün. Eti tavla zarı şeklinde kesin. Ceviz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

Milföyleri rüzgar gülü şeklinde kesip orta kısımlarına tavuk etli harcı paylaştırın. Rüzgar gülü şekli verip uçların açılmaması için kürdanla sabitleyin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo