Unu derin bir kaba alın. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Sirke, ayçiçeği yağı ve biraz su ilave edip yoğurmaya başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur için gerekirse un ve su ilavesi yapın. Hamuru 25-30 dakika dinlenmeye bırakın. 150 gr tereyağını tavada eritip ılınmaya bırakın. Tavaya ayçiçeği yağını alın. İnce doğradığınız pırasaları ekleyip kısık ateşte kavurun. Kırmızıbiberleri jülyen doğrayıp tavaya ekleyin. Havucu rendeledikten sonra tavaya ilave edin. Sebzeler piştikten sonra tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Hamurdan 14 beze hazırlayın. Her bezenin üzerine un serperek merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına tereyağı sürerek 7’şerli 2 yufka grubu elde edin. Birinci yufka grubunun üzerine un serperek fırın kalıbının büyüklüğünde açın. Tepsiyi yağladıktan sonra yufkayı yerleştirin. Üzerine ılık harcı dökün. Kaşar peynirini de serptikten sonra açtığınız ikinci yufkayı da üzerine yerleştirin. Kenarlarını içe doğru büzerek kıvrım yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu ve pul biber serpin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.