Büyük bir kaseye unu eleyin. Süt, maya ve tuzu
ekleyip yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş suyu
ekleyerek yoğurmaya devam edin. Pürüzsüz
bir kıvama gelince üzerini nemli bir bezle örtüp
ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Pırasaları
yıkayıp kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın ve pırasaları
ekleyip birkaç dakika kavurun. Ocaktan
alıp lor peyniri ve pul biberi ilave edin. Tuzla
tatlandırın. Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisine
yağlı kağıt serin. Mayalanan hamurdan
bezeler koparıp hafif unlanmış zeminde ince
açın. Üzerine aralıklı olarak birer yemek kaşığı
pırasalı harçtan koyun. İkinci bezeyi de aynı
şekilde açıp üzerine kapatın ve bardak ağzı ile
harçlar hamurların ortasında kalacak şekilde
kesin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine
yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında
kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis
yapın.
Teşekkür ederiz.