Pırasalı Arnavut Böreği

Pırasalı Arnavut Böreği
17 Ekim 2024

Kıyma ve pırasanın nefis uyumuyla hazırlanan Pırasalı Arnavut Böreği, çıtır yufkaların arasında lezzet patlaması sunuyor. Hem görünümü hem de tadıyla sofralarınızı zenginleştirecek şahane bir börek.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pırasalı Arnavut Böreği için

Malzemeler

  • 4 yufka

İçi için:

  • ½ kg kıyma (orta yağlı tercih edin)
  • 3-4 pırasa
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası, kırmızı pul biber, karabiber, tuz

Yufkalara sürmek için:

  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta

Üzeri için:

  • Çörekotu veya susam
Pırasalı Arnavut Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Pırasayı ince ince doğrayıp yıkayın, suyunu süzün. 
  2. Kıymayı teflon tencerede önce yağını bırakması için kısık, sonra orta hararetli ateşte, tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. 
  3. Kıymanın rengi pembeleşince doğranmış pırasaları, tuz ve kırmızı pul biberi, karabiberi ekleyin. 
  4. Pırasaların rengi dönünce (biraz kızarsalar daha lezzetli oluyor) tencerenin altını kapatıp kenara alın. 
  5. İçine bir yumurta kırın ve hızlıca çırpın, içi soğumaya bırakın. 
  6. 125 gr yağı eritin, kaynamamasına dikkat edin. Sıcakken içine yumurtaları birer birer kırarak hızlı bir şekilde karıştırın. 
  7. Yağ sıcak olduğu için hızlı karıştırmazsanız yumurtalar pişebilir.
  8. Yufkaları üst üste düz bir zemine yayın. Ortadan ikiye kesin. 
  9. Yarım ay şeklini alan yufkaya 1-2 yemek kaşığı yağlı yumurtalı iç karışımını, mutfak fırçası yardımıyla iyice sürün. 
  10. Özellikle yarım daire şeklindeki kenara açılmasını önlemek için iyice yedirin. 
  11. Uzun kenarına boydan boya hazırladığınız pırasalı, kıymalı içi yayın. 
  12. Yufkayı geniş tarafından başlayarak rulo haline getirin. 
  13. Patlamamalarına dikkat ederek, önceden yağladığınız fırın tepsisine gül şeklini verip dolayarak yerleştirin. 
  14. Pırasalı içi paylaştırarak yufkaları aynı şekilde rulo haline getirip gül böreğini kaldığı yerden dolamaya devam edin. 
  15. İsterseniz böreğinizi, yufkaların her birini dörde bölerek tek kişilik de yapabilirsiniz. 
  16. Kalan yumurtalı, yağlı karışımı hazırladığınız böreğin üzerine fırça ile sürün. 
  17. Böreğinizi çörekotu veya susamla süsleyin. 
  18. Önce 200 derecede 10 dakika, daha sonra 170 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo