Ateşten alıp lor peyniri, patates, tuz ve karabiberi ilave edin. Hamuru 9 bezeye ayırın ve üzerlerine nişasta serperek oklava ile tepsi büyüklüğünde açın.
Suyu tencerede kaynatıp tuz ilave edin. Tereyağını kızdırın. Açtığınız yufkalardan 7 tanesini kaynar suda teker teker 1 dakika haşlayın.
Kevgirle çıkarıp soğuk suyun içine batırın. Suyunu süzün. Fırın tepsisini yağlayıp kalan yufkalardan birini tepsiye yayın. Üzerine 2-3 kaşık tereyağı sürün.
Haşladığınız yufkalardan 3 tanesini aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirip iç malzemeyi yayın. Üzerine kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
Kalan haşlanmamış yufkayı serip kalan yağı sürün. 175 dereceli fırında bir saat pişirin. Klasik su böreği tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.