Tam tahıllı ve sodalı İrlanda ekmeği
Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Tencerede kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp ılınmaya bırakın. Başka bir tencerede patatesleri haşlayın, rendeleyin ve derin bir kaseye alın. Patateslerin üzerine suyu iyice süzülmüş pırasaları ve rendelenmiş peyniri ekleyin. Yumurtayı kırın. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek hepsini karıştırın.
Karışımı yağlanmış cam bir fırın kabına aktarın. Üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Bolca çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Üzeri kızarınca dilimleyerek sıcak servis yapın.
Dilerseniz, klasik pırasa böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.