Milföylü Çıtır Börek

Milföylü Çıtır Börek
18 Eylül 2020

Ana malzemeleri milföy hamuru, ıspanak ve peynir olan milföylü börek, yaklaşık 40 dakika içerisinde hazırlanarak sofralardaki yerini alır. Çıtırlığını arttırmak için dışı yumurta ile kaplanan böreği, susam ya da çörek otu ile süsleyebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, milföylü çıtır börek tarifine başlayabiliriz.

Çay sohbetlerine eşlik edecek börek tarifleri mi arıyorsunuz? Sofraların yeni favorisi olacak ıspanaklı tepsi böreği yapımına göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Milföylü Çıtır Börek için

Malzemeler

  • 8 milföy hamuru
  • 500 gr ıspanak
  • 1 pırasa
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu
Milföylü Çıtır Börek

Nasıl Yapılır

  1. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız pırasayı ilave edip soteleyin. Pırasa yumuşayınca yıkadığınız ve iri iri doğradığınız ıspanakları ilave edip sotelemeye devam edin.
  2. Ispanak yumuşayınca tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip karıştırın.
  3. Her milföy hamurunun üzerine un serperek dikdörtgen şekilde açın. Milföyün dar kenarına ıspanaklı harcı paylaştırıp sıkı olmayan bir rulo haline getirin.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo