Hindi Etli Ve Brüksel Lahanalı Börek

Hindi Etli Ve Brüksel Lahanalı Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindi Etli Ve Brüksel Lahanalı Börek için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket (11 gr ) instant maya
  • Tuz
  • Ilık su

İç harcı için

  • 500 gr hindi but eti
  • 500 gr Brüksel lahanası
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Hindi Etli Ve Brüksel Lahanalı Börek

Nasıl Yapılır

Böreğin iç harcı için, soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağı ile birlikte tavaya alın ve soteleyin. Küçük kesilmiş hindi etini ilave edip birkaç dakika kavurun. Küçük kesilmiş Brüksel lahanalarını ekleyin ve pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu çukur bir kaba eleyin. Süt, tuz ve mayayı ekleyin. Azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru dokuz bezeye ayırın. Bezeleri 20-25 santim çapında açın. Aralarına ayçiçeği yağı sürüp üçerli gruplar halinde üst üste dizin. Üçerli yufkaları tepsinin kenarlarını 10 cm geçecek büyüklükte açın. Tepsiye ayçiçeği yağı sürün ve yufkayı kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde içine yerleştirin. Üzerine ayçiçeği yağı sürün. Diğer yufka gruplarını da aynı şekilde hazırlayın. Tepsiye yerleştirin. Kenarları tepsinin içine katlayın. Üzerine ayçiçeği yağı sürün ve susam serpin. Ortada kalan boşluğa iç harcı yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

 Dilerseniz, peynirle harmanlanan lahanalı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo