Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya
Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio
Baklagiller familyasından olan yeşil mercimeğin ana vatanı Mezopotamya ve Suriyedir. Türkiye'de en çok Güneydoğu Anadolu'da yetiştirilen bu besin, yüksek miktarda demir içerir. Bu sayede anemi riskini en aza düşürür. Genellikle çorba, salata ve ana yemeklerde kullanılır. Protein bakımından zengin olan yeşil mercimeğin diğer adı kara şimşektir. Vücut direncini arttırdığı için, özellikle kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, yeni tatlar keşfetmek için haşhaş ezmeli mercimekli börek tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Haşhaş Ezmeli Mercimekli Börek Kaç Kaloridir?
Yufkaların arası ve üzeri için:
İç harcı için:
Haşhaş ezmeli mercimekli böreği kalabalık sofralar için sunacaksanız, zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.