Çin Böreği (Spring Rolls)

Çin Böreği (Spring Rolls)
12 Aralık 2023

Çay saatlerine çok yakışacak bir tarifle karşınızdayız. Nefis börek tarifleri arasında çok sevilen Çin böreği, hazır yufka ile yapılır. İç harcında isteğe göre sebze ve tavuk eti kullanılır. Özellikle Avrupa ülkelerinde rağbet gören Çin böreği, 'spring rolls' ismiyle de bilinir. Çin böreğini, diğer böreklerden farklı kılan galeta unu ile kaplı olmasıdır. Dışı çıtır çıtır olan Çin böreğinin içi yumuşak bir kıvamdadır. Hazırsanız, Çin böreği (spring rolls) nasıl yapılır sorusuna cevap bulmak için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Çin Böreği Kaç Kalori?

  • Çin böreğinin bir adedi, yaklaşık 175 kaloridir. 

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis börek tariflerine buradan göz atabilirsiniz. Şık sunumuyla her zevke hitap eden gül böreği tarifini deneyebilirsiniz. Klasik tariflerden sıkılanlar için nefis çarşaf böreği de ideal bir seçim olacaktır.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 20 Kişi Kaydetti
Çin Böreği (Spring Rolls) için

Malzemeler

  • 4 yufka

İç harcı için

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kabak
  • 2 rendelenmiş havuç
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım demet dereotu

Üzeri için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
Çin Böreği (Spring Rolls)

Nasıl Yapılır

  1. İç harcı için zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Küp doğradığınız biber, kabak ve rendelenmiş havucu tavaya alıp soteleyin.
  2. Tuz, soya sosu ve ince kıydığınız dereotunu ekleyip karıştırın. Kenara alın. 
  3. Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Geniş olan kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Yumurtaları bir kapta çırpın.
  4. Börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Püf Noktası
  • Çin böreği yapımında kullanılan yufka, ülkelere göre değişebilir. Türkiye'de klasik börek yufkası kullanılırken, Avrupa ülkelerinde ince yapılı Çin yufkası tercih edilir.
  • Çin böreğinin içine konulan malzemeler de kişiden kişiye değişir. Genellikle sebze ve tavuk eti ile hazırlansa da; peynirli, mısırlı, sosisli versiyonları da mevcuttur.
  • Arta kalan börekleri hava almayan poşetlere koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Dondurulmuş börekleri tekrar kullanmak için, suyun altında tutun ve bir süre oda sıcaklığında bekletin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo