Buzluk Böreği

Buzluk Böreği
01 Aralık 2024

Fotoğraf: Özgür Bakır

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Buzluk Böreği için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 4 patates
  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 120g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Üzeri için

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Pul biber
Buzluk Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Haşladığınız patatesleri rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Üzerine süt, yumurta ve eritip soğuttuğunuz tereyağını ekleyip karıştırın.
  2. Yufkalardan birini tezgaha yayın, yarısının üzerine patatesli harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatın.
  3. İki ucundan tutup kenarlarını içe alarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine alarak en az iki saat buzlukta bekletin.
  4. Fırına vermeden hemen önce buzluktan çıkarıp üzerine tereyağı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo